ATÖLYE

İletişim Teknolojileri ve Gençlerin Değişen Gündelik Hayat Pratikleri

  • Tarih : 02 Kasım 2019
  • Saat : 10:00
  • Bitiş : 04 Ocak 2020
  • Yer : Değerler Eğitimi Merkezi
  • Adres : Süleymaniye Cad. Elmaruf Sk. No: 3, Fatih İstanbul
  • Harita : Göster
  • Moderatör : Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan

Atölyeye başvurular sona ermiştir.

İnsan bilginin, düşüncenin, savaşın, barışın, ailenin, ekonominin, ticaretin, eğitimin, kültürün, sanatın hemen her şeyin merkezinde yer almıştır. En önemlisi de Yaratıcının buyruğuna muhatap oluşu ile hayatın ve evrenin merkezî rolü insanda bir araya gelmiştir.  Bu nedenle insanlığın değişim hikayesi belirli bazı gelişmeler ve dönemlere ayrılmakla birlikte mutlaka insanın merkezinde yer aldığı bir okuma yapılmaktadır. Buna karşılık insanlık tarihinde modern dönem olarak adlandırılan ve içerisinde sayısız değişim-dönüşüm barındıran süreç; aslında önce aletin, makinenin, tekniğin, teknolojinin ve en son yapay zekâ teknolojisinin tarihi olarak okunabilir.

Bu atölyede inançtan duygulara, düşünceden hayat pratiklerine, bireysel-toplumsal rollerden kimliklere, bireysel ve toplumsal hemen her ilişki detayına kadar her şeye nüfuz eden insanın söz konusu tarihsel geri çekilişinin hikâyesine gençliğin gündelik hayat pratikleri üzerinden odaklanılacaktır.

Açıklamalar ve Başvuru Şartları

1. Atölye çalışmalarında temel amaç lisansüstü öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda atölyelerde çeşitli okumalar yapılması, konuların tartışılması ve benzeri süreçlerin işletilmesi önemsenmektedir.

2. Atölye çalışmasına konuya ilgi duyan ve konu üzerine derinleşmek isteyen lisansüstü öğrencileri, eğitimciler ve araştırmacılar başvuru yapabilir. Özellikle İletişim, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmet, PDR bölümlerinden lisansüstü öğrencilere öncelik verilecektir. Kontenjana göre konuya ilişkin okumaları olan son sınıf öğrencileri de başvuru yapabilir. 

3. Başvuru yapmak bir nevi atölyeye katılım sözüdür. Atölye çalışmasına ancak düzenli katılacakların başvuru yapması beklenir. 

4. Başvuru bilgileri üzerinden veya atölye yürütücüsünün gerekli görmesi halinde mülakat yoluyla atölye çalışmasına kabul edilenler belirlenmektedir. Bu yüzden başvuru bilgilerinin eksiksiz doldurulması beklenmektedir. 

5. Atölye çalışmasında ilan edilen tema çerçevesinde okumalar, müzakereler, sunumlar ve seminerler yer almaktadır. 

6. Atölye çalışması haftalık periyotlarla Değerler Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

7. Atölye çalışması Cumartesi günleri 10:00-12:00 saatleri arasında yapılacaktır.

8. Atölye çalışması 2 Kasım 2019 tarihinde başlayacak periyodik olarak 4 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecektir.

9. Atölye çalışmasına son başvuru tarihi 28 Ekim 2019’dur.  

10. Kontenjanla sınırlıdır. Kontenjan üzerinde başvuru olması halinde başvuru şartları ve başvuru sırasına göre değerlendirme yapılacaktır. 

11. Birden fazla atölye çalışmasına atölyelerin takvim ve saatleri uygun olması halinde başvuru yapılabilir. 

Atölyeye başvurular sona ermiştir.