TÜRKİYE DEĞER ÖDÜLLERİ

5. Türkiye Değer Ödülleri: Sorumluluk

  • Tarih : 01 Şubat 2016
  • Bitiş : 23 Ekim 2016

    “Türkiye Değer Ödülleri” ile öğrencilerimizde ve toplumda ahlakî değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmak ve öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek amaçlanmaktadır.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliği ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında, tüm Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencileri kapsayan “Türkiye Değer Ödülleri”nin ana teması SORUMLULUK’tur.  

    Türkiye Değer Ödülleri iki ana kategoriden oluşmaktadır:

     

    1. Türkiye Değer Ödülleri Değer Ödülü Kategorisi

     “Değer Ödülü” kategorisinde okul yöneticileri veya öğretmenleri; Sorumluluk değerini en güzel şekilde davranışları ile ortaya koyan öğrencileri tespit ederler. Okul yönetici veya öğretmenleri tespit ettikleri öğrenci hakkında; öğrencinin bilgisi olmaksızın, öğrencinin sahip olduğu değeri nasıl sergilediğini, bu değeri davranışları ile nasıl ortaya koyduğunu anlatan bir metin ile okul müdürlüklerine başvurur.

     2. Türkiye Değer Ödülleri Eser Ödülü Kategorisi

     Sorumluluk değerini yansıtacak şekilde “Şiir, Hikâye, Resim, Kısa Film, Karikatür” dallarından her hangi birisinde öğrencilerin hazırlayacakları eserle yarışmaya katıldıkları kategoridir.