KONGRE-SEMPOZYUM

II. Uluslararası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi

  • Tarih : 22 Kasım 2018
  • Saat : 09:00
  • Bitiş : 24 Kasım 2018
  • Yer : Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi
  • Adres : Selami Ali Mh., Gazi Cd No:22, 34000 Üsküdar/İstanbul
  • Harita : Göster

     

    Manevi danışmanlık ve rehberlik başlıklı bu uluslararası kongre dini, manevi ve ahlaki değerleri öne çıkarmayı; bireysel ve toplumsal yaşama yaptıkları katkıları takdir etmeyi ve insan yaşamına dokunan bir din algısı konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda özellikle din ve maneviyatın cezaevlerinde tutukluların rehabilitasyonunda ve sağlık hizmetlerinde hastalara umut ve moral kaynağı olmasındaki yeri, rolü, fonksiyonu ve katkısının incelenmesi hedeflenmektedir.

    Türkiye’deki manevi danışmanlık ve rehberlik çalışmaları kapsamında seri kongreler şeklinde planlanan bu kongrenin ilki 2016 yılında düzenlenmiştir. “I. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi” adıyla yapılan söz konusu kongrenin ana teması “Manevi Danışmanlık ve Rehberliğin İnsan Yaşamındaki Yeri ve Fonksiyonu” başlığıyla alanın tüm konularını kapsayacak şekilde gerçekleştirilmiştir. II. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi’nden itibaren kongre temaları daha özel konuları işleyecek şekilde belirlenmektedir. Kurumsal hizmet birimi merkezli temalandırma bağlamında 22-24 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak II. Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi’nin ana teması ise “Cezaevi ve Sağlık Hizmetlerinde Manevi Danışmanlık ve Rehberlik” olarak belirlenmiştir.

     

    Uluslararası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi, alanlarında uzman bilim insanları tarafından disiplinlerarası bir yaklaşımla konu ve alana yönelik teorik ve pratik düzeyde model üretme ve deneyimleri paylaşma, karşılıklı bilgi alışverişi ve iş birliği yapma ortamı sağlayacaktır. Aynı zamanda, söz konusu bu alanlardaki hizmetleri ve programları sunarken karşılaşılan problemlere ve uygulanan politikalara ilişkin analizlere de yer verilecektir. Sonuç olarak akademik yoğunluğu olan bu iş birliği ve deneyimler, alanda hizmet veren kurumlarda birey ve topluma yönelik hizmet ve eğitim programlarının iyileştirilip geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.

    Kongre detaylarına ve dinleyici kaydına www.mdrk.org adresinden ulaşabilirsiniz.