ATÖLYE

Eğitimde Yöntem ve Teknik Atölyesi- Problem Çözme

  • Tarih : 19 Ekim 2024
  • Saat : 14:00
  • Yer : Değerler Eğitimi Merkezi
  • Adres : Süleymaniye cd. Elmaruf sk. No:3 Fatih/İstanbul
  • Harita : Göster
  • Konuşmacılar : Mustafa Yılmaz

Öğrenme sürecinin verimlilik ve kalıcılık düzeyini öğretimin içeriği, öğrenenin ihtiyaç ve motivasyonu, fiziksel ve çevresel koşullar, zekâ ve hazırbulunuşluk, seçilen öğretim stratejileri ve yöntemler gibi birçok faktör etkilemektedir. Öğretmen, alan bilgisini farklı öğrenme düzeylerinden oluşan hedef kitlesine uygun yöntem ve teknikleri kullanarak sunan ve öğrenme sürecini inşa eden kişidir. 

Öğrenme yaklaşımlarının, hedef kitle ihtiyaçlarının ve yeterliliklerin dinamik bir süreç dâhilinde geliştiği günümüz eğitim dünyasında, öğretmenin yöntem ve tekniklere ilişkin gelişmeleri yakından takip etmesine katkı sağlayacak çalışmalara ihtiyaç vardır.

Eğitimde Yöntem ve Teknik Atölyesi-Problem Çözme atölyesinde bu alana dair müktesebatın öğretmenlerin istifadesine sunulması, derslere ve kazanımlara uyarlayabilmesi ve bu alanda yeni ürünler ortaya koyabilmesi amaçlanmaktadır.

 

Katılım Şartları ve Açıklamalar

  1. Başvuru yapmak atölyeye katılım sözüdür. Lütfen katılmayacağınız atölyeye başvuru yapmayınız.
  2. Atölye, tüm branşlardan öğretmenler içindir ve ücretsizdir.
  3. Kontenjan sınırlıdır. Belirlenen kontenjandan fazla başvuru olması durumunda başvuru sırası esas alınacaktır.
  4. Başvurular sadece dem.org.tr adresinden alınmaktadır.
  5. Programa kayıtlar için son başvuru tarihi 17 Ekim 2024’tür. Başvuru yapanlara son başvuru tarihinden sonra kesin kayıt formu gönderilecektir. Kesin kayıt için son tarih 18 Ekim 2024’tür.
  6. Atölye 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14:00-17:00 saatleri arasında İstanbul'da Değerler Eğitimi Merkezi’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir.