DEM Öğretmen Akademisi Yaz Programı Başvuruları Başladı

Değerler Eğitimi Merkezi
  • PAYLAŞ

Değerler Eğitimi Merkezi Öğretmen Akademisi tarafından öğretmenlerin ilgi dünyasının çeşitliliğini ortaya koyan bir perspektifle hazırlanan ve mesleki yeterliliklerine katkı sağlamayı hedefleyen "Yaz Programı" için başvurular başladı. Eğitimler, "Eğitimde Drama Atölyesi""Öğretim Yöntem ve Teknikleri Atölyesi""Anlam Arayışı Seminerleri""Öğretmenin Heybesi" ve "Zor Konular" temalarıyla  5 gün 5 ana başlıkta gerçekleştirilecek. 21-25 Ağustos tarihlerinde Ensar Vakfı Genel Merkezinde yüz yüze gerçekleştirilecek olan eğitimlere her branştan öğretmenler katılabilecek. Her tema için başvuruların ayrı olarak alınacağı programa 13 Ağustos Pazar gününe kadar başvuru yapılabilecek.

 

Eğitimde Drama Atölyesi

Giriş ve tanıtım şeklinde yapılandırılan 6 saatlik atölye programı algı, uyum, iletişim, etkileşim, oyun, rol yapma ve oynama, doğaçlama çalışması gibi başlıklar içermektedir.Eğitim içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

 

Öğretim Yöntem ve Teknikleri Atölyesi

Öğretim Yöntem ve Teknikleri atölyesinde bu alana dair müktesebatın öğretmenlerin istifadesine sunulması, yeni yöntem ve teknikleri derslere ve kazanımlara uyarlayabilmesi ve bu alanda yeni ürünler ortaya koyabilmesi amaçlanmaktadır. Eğitim içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

 

Anlam Arayışı Seminerleri

Anlam Arayışı Seminerlerinde hem eğitimciler olarak kendi yolculuğumuzun kritiğini yapmayı hem de gençlerin yolculuğunda onlara nasıl daha iyi eşlik edebileceğimizi tartışmayı hedefliyoruz. Eğitim içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

 

Öğretmenin Heybesi

Öğretmenin Heybesi programında hem içinde bulunduğumuz dünyayı tanıma ve insanlığın gidişatını anlama çabası içinde olmayı hem de gençlerin sıkça sordukları sorulara yerli yerinde yanıtlar verebilmenin usullerini müzakere etmeyi hedefliyoruz. Eğitim içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

 

Zor Konular

Zor Konular Seminerlerinde tehdit altındaki ailenin ve neslin korunmasıyla ilgili neler yapılması gerektiği yanında zor gençlerle iletişimde dikkat edilmesi gereken hususları konuşmak istiyoruz. Eğitim içeriğine ulaşmak için tıklayınız.

 

 
  • PAYLAŞ