Ensar Vakfı Ünye Şubesi ve Değerler Eğitimi Merkezi Öğretmen Akademisi iş birliğiyle “Ünye Öğretmen Gelişim Programı” 23-24 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
Ünye’deki öğretmen ve eğitimcilerin gönüllü olarak katıldığı program, Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı Ahmet Bilgü’nün selamlama konuşmasıyla başladı. Değerler Eğitimi Merkezi Genel Koordinatörü Hulusi Yiğit; açılışta öğretmenlere yönelik sivil ve gönüllü çalışmaların öneminden bahsetti. Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; öğretmenlerimizin okul dışı zamanlarda meslekleriyle ilgili gönüllü çalışmalara katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirme sorumluluğunu üstlenen öğretmenlerimizin çok önemli bir görevi icra ettiğini dolayısıyla bu gibi programlara öğretmenlerimizin rağbet göstermesinin bizler için kıymetli olduğunu” belirtti.
Programın ilk oturumu eğitimci Mustafa Yılmaz’ın “Öğretmenlik Sanatı” semineriyle başladı. Mustafa Yılmaz; öğretmenlik mesleğinin bir sanatkârın sanatını icra etme hassasiyetinde bir sorumluluk olduğunu örneklerle açıkladı.
Programın ikinci oturumu eğitimci Veli Karataş’ın “3S3Y” sunumuyla devam etti. Sıkça Sorulan Sorulara Yerli Yerinde Yanıtlar başlığında Karataş; din, inanç ve düşünce alanında gençlerin soru ve sorgulamalarına hangi yöntem ve ilkelerle yaklaşılması gerektiğinin inceliklerine değindi.
Üçüncü oturumda Prof. Dr. Hasan Meydan; “Postmodern İklimde Değerler Eğitimi” başlığında postmodern dönemde bilginin, düşüncenin ve sosyal hayatı nasıl dönüştürdüğü ve çağdaş meydan okumaların değerler alanına yansımalarını açıkladı. Yetişkinler olarak gençlerimize yönelen tehditlere karşı doğru yöntemlerin neler olduğu ifade edildi.
Programın ikinci gününde eğitimci Muhammet Yılmaz, "İnanç Konularını Nasıl Öğretelim?" başlığında inanç öğretiminin başlangıç noktasının dinî duygu gelişim dönemlerinin özelliklerini iyi bilmek ve bu özellikleri dikkate alan bir içerik oluşturmak olduğunu dile getirdi.
İkinci günün ikinci oturumunda Mustafa Yılmaz “İbadet Konularını Nasıl Öğretelim?” başlıklı seminerinde; Kul-Allah ilişkisinin çocukta ve gençte doğru bir temele yerleştirildikten sonra ibadet öğretiminin kolaylaşacağını dile getirdi.
Öğretmen Gelişim Programının son oturumu Muhammet Yılmaz’ın “Gençlik Dili ve Öğrencilerle İletişim” semineriyle devam etti. Yılmaz bu oturumda; gençleri anlamak ve onlarla etkili iletişim kurmanın etkili öğretmen olmak için gerekli olduğunu belirtti. Öğrencilerle nelere dikkat ederek iletişim kurulması gerektiğini örneklerle açıkladı.
İki gün süren Ünye Öğretmen Gelişim Programı Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı Ahmet Bilgü’nün katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.